A Föngyöskert termékei


Tervezett kiadványunk

Acsalapunk
A Föngyöskert Népi Gyógyászati Hírlevele

Túravezető füzet


Tervezett termékfejlesztések

Szaporítóanyag és gyógytermékek
Későbbi fejlesztési ütemünkben gyógynövény szaporítóanyag és gyógyító hatású termékek forgalmazása.


Pálinka
Kertünkben javarészt helybéli idős gyümölcsfákról szedett oltóhajtások újulnak meg Tájgyümölcsös Bemutató Kertünkben és szórványgyümölcsösünkben, melyek terméseit magyar népi hagyományainkhoz igazodva az aszaláson, lekvárok, gyümölcsecetek készítésén túl pálinka formájában is tervezzük „tartósítani”.


Cégcsoportunk és támogatóink termékei

Ajánljuk figyelmébe a cégcsoportunk és támogatóink EGÉSZséges, teljesértékű eledeleit, melyek Vértesacsán a Parkunkban és vonzáskörzetében is megvásárolhatóak.

Házias tejtermékek
Az Etyektej mozgó tejesautói járják a környező települések utcáit a „Boci-boci tarka” dallamára, ahol friss házias tejtermékek (házi tej, túró, kézműves sajt, Túró Gyuri és Túró Juci, vaj, stb.) vásárlására nyílik lehetőség. Etyek Ödönmajori Tehenészetből szállított valódi friss tejből készülnek a sajtok és egyéb tejtermékek, s a prémium minőségű túródesszerteket. 2012. őszén Tirolban rendezett XI. Nemzetközi Sajtolimpián a nemzetközi zsűri, arany éremmel tüntette ki a Bicskei Mg Zrt. (társ cégünk) termékeit, a tejcsokoládés Túró Jucit és ezüst éremmel az étcsokoládés változatot, a Túró Gyurit. A tejtermékek megvásárlására Fejér-, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint Budapesten 60 helyszínen nyílik lehetőség.

 

Etyeki sajt Etyektej logo Túró Gyuri
 



Gyógy- és fűszernövény hatóanyag tartalmú tej
Etyek Ödönmajorban különleges kutatás folyik egy gyógynövényes legelőn, ahol 40 példányból álló tehén gulya a lehető legtermészetesebb forrásból jut hozzá a gyógy- és fűszernövényekhez, amelyek révén pozitív állategészségbeli változásokra, másrészt laboratóriumi vizsgálatokkal bizonyítottan a tej jobb beltartalmi értékeire és ízbeli jellemzőire számíthat a termelő. A létező szakirodalom és a népi megfigyelésekre alapozva került kiválasztásra több gyógy- és fűszernövény, melyeknek illatuk, zamatuk, élettani hatásuk kedvező. A kutatások befejezésével várhatóan ezekre az eredendően gyógynövényes tejtermékek megvásárlására is lehetőség nyílik majd.
A Bicskei Zrt.1200 tehenének ellátását 2400 hektár szántó és rét biztosítja, naponta 23.000 liter tejet ad, mely egy része a Herceghalmi tejüzembe kerül, 4.000 liter tejet naponta 15 mozgó „tejes-autóban” és áruházi tej-automatákban értékesítünk. Bicskén 2014-től gyógynövényszárító és -lepárló üzeme létesül a tervek szerint. Az elképzeléseink szerint a tehenek 15-20%-át termesztett gyógynövényekkel takarmányoznák (legeltetve, széna formájában és abrak kiegészítőkkel), és az így termelt tejből gyógy- és fűszernövény hatóanyag tartalmú tejet, majd abból tejtermékeket állítanának elő. 


„Gyógynövényekkel ízesített” sajt 

Etyek Ödönmajor gomolya jellegű kézműves „gyógynövényekkel ízesített” sajtjai azonban már most is kaphatók: lilahagymásfokhagymásbazsalikomoskapros medvehagymás éssáfrányos szeklicés sajt, melyek a fenti értékesítési pontokon szintén megvásárolhatóak.

Az Etyektej termékeiről további információért kattintson ide.
Etyeki sajt











Föngyöskert vonzáskörzetében lévő vállalkozások termékei

Vállalkozásunk fel kívánja karolni a Völgyvidéki kisvállalkozásokat, EGÉSZséges magyar termékeik piacra jutását. Ajánljuk figyelmébe a Föngyöskert vonzáskörzetében az alábbi vállalkozásokat és termékeiket.

Horváth Farm
Tabajdon a Horváth Farmon gyógynövényekből és saját termesztésű vagy vadon termett gyümölcsökből készült szörpök, lekvárok kaphatók. EGÉSZséges zöldségek vásárlására nyílik lehetőség 1500 nm alapterületű fóliasátorból és szabadföldről.
További információért 
kattintson ide.

Horváth Farm Tabajd

Valahatanya
 Szörp Manufaktúra
A  Föngyöskert Gyógyító Völgy közvetlen közelségében a Valahatanya Szörp Manufaktúrájában palackozott és szörpkülönlegességek kaphatók minősített biogazdaságuk termékeiből.
További információért 
kattintson ide.






Valahatanya
Egyed István pátkai családi gazdaságában szürkemarha, bivaly, mangalica és juh tőkehús, különböző füstölt termékek termékek, mangalicából szalonnafélék, sonka hurka, disznósajt kapható. Emellett Különböző mézek – hárs, akác, vegyes tavaszi (repce), vegyes nyári ( harmat, hárs, akác), vegyes őszi (a teljes év során gyűjtötthez napraforgó és aranyvessző) Elérhetősége: 30/737-4062