A Föngyöskert Gyógyító Völgy alapítóiBognár Sándor
Bognár Sándornak hívnak. A Föngyöskert Gyógyító Kert létesítésének talán egy évtizedig érlelődő gondolainak megálmodója. Szülőföldem a Vértes túlsó oldalán levő apró település: Vérteskethely. Paraszti gazdálkodó családban nőttem fel, és jómagam is a TEREMTő földből ÉLő agrármérnök lettem. 2001-ben Felcsút, Szúnyogpusztán leltem meg otthonom, ahol feleségemmel és két gyermekemmel együtt élek. A Vértes-Lovas Sport és Kulturális Egyesület elnökeként magyar népi paraszti kultúránk továbbvitelén fáradozom.  
  Bognár Márton a nevem, a Gyógyító Kertet üzemeltető Acsa Gyümölcsei Kft. ügyvezetője vagyok. A magyar népi paraszti kultúrában nevelkedtem, amely ezen vállalkozásomat is megalapozta, ahol a magyar népi kultúra továbbörökítése ágról-ágra öröklődik. Szülő hagyományként a föld szerelmese és a magyar paraszti kultúra továbbvivője lettem én is. Végzettségem közgazdász. A Föngyöskert mellett Vértesacsán intenzív kultúrában almát termesztünk; a helyi termékek piacra jutásának segítésére Termelői Bolt létesítését tervezzük.   
Becse Ildikó
Becse Ildikó a becses nevem. Kertszerető családba születtem. Talán nagyszülői örökségként, a sors úgy rendelte, hogy kezdetektől fogva a gyógynövények, a népi gyógyítás, a természet-harmonikus életmód felé „gurított” az élet fonala. Dísznövénykertész, majd okl. tájépítészmérnök és természetvédelmi mérnöktanár lettem. Majd egy véletlen találkozás révén a Föngyöskert Gyógyító Völgy kerttervezője, később szakmai programvezetője. Környezeti nevelőként szabadidőmben évek óta vezetek gyógynövényismereti túrákat családok részére, alapítója vagyok a Füveskert (Ön)gyógyító Klubnak, segítek természet-harmonikus kertek kialakításában. A sors adta ajándékként több olyan kert tervezésben vehettem részt, ahol munkámban magyar szerves kultúránk továbbörökítését segíthettem elő.   
  Halász Ferenc és Kolláth Mária a nevünk. A Gyógyító Kert kommunikációs munkáit segítjük és fotóit készítjük. Négy kisgyermekünkkel élünk Alcsútdobozon, ahol a Palocsa Egyesület vezetőjeként egy Ökológiai Oktatóközpont létesítésén fáradozunk. Jómagam a Duna-Ipoly Nemzeti Parknál dolgozom, feleségem építészmérnök, elkötelezettségünk révén a Magyar Hagyomány Műhely lelkes hallgatója.